T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AĞRI / DİYADİN - 14 Nisan İlkokulu

Birinci Sınıf Öğrenci Velilerimize Tavsiyeler

En önemli kural çocuğunuzu sevmeyi asla unutmayın. Ona değer verin. Onunla zaman geçirin.

Okul çocukların ilk başlarda zorlanacağı fakat belirli bir zaman sonra alışıp hafta sonları bile gitmek isteyecekleri bir ortam.

Çocukların gelecek hayatlarında yalnızca başarılı olmasını değil mutlu, sosyal, aktif olmasını okul sayesinde gerçekleştirebiliriz. Çocuklarımızın daha gelişmiş bireyler olmasını sağlayan kurumdur okullarımız.

Çocuklar okula başladıkları zaman ağlamaları, sınıfa girmek istememeleri oldukça normaldir. Ne kadar konuşursak veya ne kadar daha önceden alıştırmaya çalışırsak bazı çocuklar ağlamak ister. Çocuk kaygılandığı zaman ailelerin bu durumda sakin olup öğretmenlerinden gelen tavsiyeleri dinlemeleri gerekir. Uyum haftası bazı veliler tarafından önemsenmese de çocukların okul kültürüne alışabilmeleri için oldukça önemlidir.

Çocuğunuzu sınıfında bıraktığınızda mutlu görünün. Sizler huzursuz korkuyor veya üzülüyor şekilde görünürseniz bu durum çocuğun daha fazla gerilmesine sebep olacaktır. Çocuğunuzla vedalaşmanız ne kadar uzun sürerse çocuk için olumsuzluklar artar.

Çocukların okul kültürüne ilgi duymaları için pekiştireç almaları oldukça önemlidir. Büyük yaştaki insanlar için bile oldukça önemlidir pekiştireçler. Bunun için neler yapabiliriz. Öncelikle çocuğumuzun erken uyuması oldukça önemli. Erken uyuyan öğrenciler daha erken saatte kalkacakları için yataktan çıkmada zorluk çekmeyeceklerdir. Okula gitmeden önce çantasını kendisi hazırlaması için destek verelim. Okul yolunda onun bir önceki gün neler yaptığından bahsedelim. Özel bir planınız varsa bunu okul sonrasına erteleyin. Okuldaki başarılarını mutlaka sorun. Çünkü olumlu şeyleri anlatmak onunda hoşuna gidecektir. En önemli kural çocuğunuzu sevmeyi asla unutmayın. Ona değer verin. Onunla zaman geçirin.

Gerçekçi olmayan beklentilerden uzak durun ve çocuğunuzun uzak durmasını sağlayın. Birinci sınıf bir çocuğu ilk önce okumaya geçmesi veya yarışlarda birinci olması için zorlamayın. Onlar için hesap defteri tutmayın. Kısa süre önce yapılanları hatırlamanız yeterlidir. Siz nasıl hiç hatasız değilseniz, onlarınkini de affedin.

En önemli kural çocuğunuzu sevmeyi asla unutmayın. Ona değer verin. Onunla zaman geçirin.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.09.2022 - Güncelleme: 24.09.2022 08:47 - Görüntülenme: 189
  Beğen | 4  kişi beğendi

Etiketler :
veli, öğrenci,