Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan 53 kitap ve yaklaşık 500 videodan oluşan "Aile Eğitimi Kitap Seti’nin ilki olan "Zihin Yetersizliği Aile Eğitimi Kitap Seti" web sayfamız ve EBA platformunda yayımlanmıştır.

Söz konusu çalışma; 9 yetersizlik türü (zihin yetersizliği, öğrenme güçlüğü, otizm spektrum bozukluğu, işitme yetersizliği, görme yetersizliği, fiziksel yetersizlik, dil ve konuşma bozukluğu, duygu ve davranış bozukluğu, çoklu yetersizlikler) ve ailelerle ortak çalışma alanlarını konu alan toplam 10 setten oluşmaktadır. Her bir kitap seti; 0-3 yaş, 4-6 yaş, birinci kademe/ilkokul, ikinci kademe/ortaokul, üçüncü kademe/ortaöğretim öğrencilerinin aileleri için ayrı ayrı hazırlanmıştır. Aynı zamanda tüm grupları ilgilendiren konular, ortak set olan "Özel Eğitimde Ailelerle Çalışma Seti"nde toplanmıştır.

Hazırlanan set; eğitim sürecinde ve sonrasında ihtiyaç duyulacak teorik bilgiler, etkililiği bilimsel olarak kanıtlanmış uygulama örnekleriyle harmanlanmıştır. Günümüz teknolojisi ve bilgi toplumu düşünülerek hazırlanan içerikler, kısa videolarla desteklenmiştir. Videolar işitme ve görme yetersizliği olan ailelerimiz için de erişilebilir formatta hazırlanmıştır. Bununla birlikte kitaplarımıza görsel betimleme metinleri de eklenerek özel eğitim alanında her ögesiyle erişilebilir bir eser ortaya koyulmuştur.Diğer yetersizlik türlerine ilişkin setlerin düzenli periyotlarla yayımlanması planlanmaktadır.

Bu kapsamda hazırlanan "Aile Eğitimi Kitap Seti'' tüm veli ve öğrencilerimize duyurulur.

14 Nisan Primary School, we attach importance to e-Twinning projects and implement many e-Twinning projects in our school.

The e-Twinning project called "The Fun in My Saddlebag", written on traditional children's games under the founding of our school teachers Mehtap Karakurt İlboğa, has started to be implemented with partner teachers from our country and different countries.

The project will be carried out by partner teachers from 19 different countries, 10 from Turkey, 7 from Azerbaijan and 2 from Greece. Our project will start in December and continue until April and many events will be held during 4 months.

"The Fun In My Saadlebag" project was produced to teach our students traditional children's games that are a part of our culture and to move away from virtual games and play games that require physical activity. In this project, it is aimed to ensure that our students stay away from harmful habits and the negative effects of today's technology by integrating game culture into life.

e-Twinning Avrupa’daki okullarda çalışan öğretmenlerin iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek ve paylaşımda bulunmak amaçlarıyla kurulmuş heyecan verici bir öğrenme topluluğudur.

14 Nisan İlkokulu/olarak e-Twinning projelerine önem veriyor ve okulumuzda birçok e-Twinning projesi uyguluyoruz.

‘’THE FUN IN MY SADDLEBAG’’ yani Heybemdeki Eğlence adlı e-Twinning projesi okuldaki öğretmenimiz Mehtap Karakurt İlboğa aracılığıyla geleneksel çocuk oyunları üzerine yazılmış ülkemizden ve farklı ülkelerden ortak öğretmenlerle uygulanmaya başlanmıştır.

Projeyi 10 Türkiye, 7 Azerbaycan ve 2 Yunanistan’dan olmak üzere toplamda 19 farklı ülkelerden ortak öğretmen yürütecektir. Projemiz Aralık ayında başlayıp Nisan ayına kadar sürecek ve 4 ay boyunca birçok etkinlik yapılacaktır.

‘’The Fun In My Saadlebag’’ (Heybemdeki Eğlence) projesi öğrencilerimize kültürümüzün bir parçası olan geleneksel çocuk oyunlarını öğretmek ve sanal oyunlardan uzaklaşarak fiziksel aktivite gereken oyunları oynatmak amacıyla üretilmiştir. Bu projede oyun kültürünü hayatın içine yerleştirerek öğrencilerimizin zararlı alışkanlıklardan ve günümüz teknolojisinin olumsuz etkilerinden uzaklaşmalarını sağlamak amaçlanmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi görüntülü canlı destek hattı hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında işitme engelli öğrenci, veli ve diğer tüm vatandaşlarımıza eğitimle ilgili her konuda işaret dili uzmanları aracığıyla hizmet vermektedir. Görüntülü canlı destek hattı: https://mebimportal.meb.gov.tr/ Content/Video/isaret_dili.mp4 Mobil Uygulama Linkleri:  İOS: https://apps.apple.com/tr/app/mebi-m/ id1609853592?l=tr  Android için Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.meb.mebim  Bilgisayardan online bağlantı linki: https://mebim.meb.gov.tr/conference/enterance linklerinden erişim sağlanabilmektedir.

İşitme engelli tüm veli, öğrenci ve vatandaşlarımıza duyurulur...

Şbt

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan İlçelerinde meydana gelen  ve 10 ilimizi etkileyen deprem sonrası Milli Eğitim Bakanımız Mahmut ÖZER'in açıklamaları doğrultusunda ülkemizdeki tüm eğitim kurumlarında  20.02.2023 Pazartesi gününe kadar eğitim öğretime ara verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Dördüncü sınıf öğrencimizin çocuk bayramı kutlaması için teşekkür ederiz.

Tüm çocuklarımızın çocuk bayramları kutlu olsun.